ГоловнаПолітика

Генсек ООН стурбований кримським референдумом

Такі рішення не ухвалюють у розпалі емоцій, вважає Гі Мун

Генсек ООН стурбований кримським референдумом
Фото: salamnews.org

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що референдум в Криму - тривожний розвиток ситуації.

"Генеральний секретар ООН закликає українську владу, зокрема, владу Криму продемонструвати спокій у ставленні до цього питання", - заявив він, повідомляє Радіо Свобода.

За словами представника генерального секретаря ООН, рішення такого масштабу не мають ухвалювати "у розпалі емоцій".

"Референдуми зазвичай проводять за чіткими правилами, що базуються на конституційних нормах", - заявив прес-секретар.

Тим часом, постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв заявив в інтерв'ю Associated Press про те, що Київ може звернутися до Генеральної Асамблеї ООН з проханням розглянути ситуацію в Україні, якщо Рада Безпеки ООН, в якій Росія має право вето, не зможе відреагувати на захоплення Москвою Криму.

Нагадаємо, референдум про статус Криму, згідно з рішенням парламенту автономної республіки, відбудеться 16 березня 2014 року. На плебісцит винесуть два питання: "Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?" і "Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?"

У референдумі також братиме участь Севастополь, який не входить до складу Криму як місто державного значення. Севастопольські депутати проголосували за проведення референдуму про приєднання до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram