ГоловнаПолітика

В аеропорту Львова завернули російського депутата і журналіста

Основною метою візиту в Україну цих громадян Росії було зібрати негативний матеріал про події в Україні

В аеропорту Львова завернули російського депутата і журналіста
Фото: предоставлено пресс-службой

Прикордонники в міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького відмовили у в'їзді на територію України двом громадянам Російської Федерації, які прибули з Внуково.

Про це повідомила помічник начальника Львівського прикордонного загону майор Ярослава Мельник, пише УНІАН.

За її словами, під час проведення співбесіди стало відомо, що ці люди збиралися відвідати місто Мукачеве Закарпатської області та відсвяткувати там день народження друга.

Проте в під час поглибленого аналізу з'ясувалося, що громадянин України, до якого вони нібито їхали, не підтвердив мети їхньої подорожі. Також установлено, що один із них є заступником голови комітету Тюменської обласної Думи РФ, а другий - професійним фотожурналістом.

"Прикордонники встановили, що основною метою візиту в Україну цих громадян Росії було зібрати негативний матеріал про події в Україні і надалі використовувати його під час Конгресу в рамках молодіжного форуму "Молодь Росії", що підтверджувалося відрядженням, яке знайшли прикордонники в одного з них", - повідомила Мельник.

Вона додала, що ці громадяни Російської Федерації не були пропущені через державний кордон та відразу ж були повернені тим самим рейсом у Росію.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram