ГоловнаПолітика

Голова полтавської міліції запевняє, що не керував "тітушками"

При цьому Корсун визнав: такі вказівки були

Голова полтавської міліції запевняє, що не керував "тітушками"
Фото: cherkassy.mvs.gov.ua

Начальник Управління МВС в Полтавській області Іван Корсун спростовує інформацію про те, що він нібито керував "тітушками" і "Беркутом" під час розгону мітингу 22 березня 2013 року в Черкасах.

Про це він заявив 6 березня на народному віче в Полтаві, повідомляють LB.ua очевидці подій.

Корсун визнав, що йому надійшла така вказівка від начальника МВС і керівника області. Ця вказівка, за його словами, вплинула на рішення піти з обійманої посади на початку квітня 2013 року.

Крім того, начальник полтавської міліції заявив, що під час протистоянь на Майдані перебував у Києві і намагався переконати своїх колишніх колег не застосовувати зброю проти мирних протестувальників. Цю інформацію підтвердив і священик УПЦ Київського Патріархату, який разом із Корсуном допомагав госпіталізувати поранених мітингувальників з вулиці Грушевського.

Учасники віче висловили довіру Корсуну, проте висунули йому низку вимог, зокрема - розслідувати факти застосування сили полтавськими "Беркутом" та міліцією до мітингувальників і переатестувати весь особовий склад міліції області. Через три місяці Корсун має відзвітувати перед полтавчанами про виконану роботу.

Нагадаємо, раніше черкаський сайт "Про головне" заявив, що саме Корсун керував "тітушками" і "Беркутом" 22 березня 2013 року, коли журналістів, а також народних та обласних депутатів від опозиції не пропускали на сесію Черкаської облради.

"А депутат облради Олександр Сінгаєвський впізнав у полковнику того, хто зламав йому на мітингу палець", - заявляли журналісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram