ГоловнаПолітика

Симоненко: комуністи виступають за цілісність і єдність України

КПУ просить нову владу враховувати інтереси і російськомовних громадян

Симоненко: комуністи виступають за цілісність і єдність України
Фото: Макс Левин

Компартія України завжди виступала і виступає за територіальну цілісність і єдність суверенної України. При цьому важливо всім розуміти, що для збереження цілісності держави неприпустимо керуватися політикою домінування однієї частини країни над іншою.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

За словами політика, глибока криза і ситуація, яка загострювалася з кожним днем, є наслідком прорахунків і помилок як старої, так і нової влади. Якщо стара влада ігнорувала і не чула одну половину країни, то нова влада, використовуючи ті самі самі прийоми і методи, ігнорує і не хоче чути іншу половину країни. У цих умовах Україна впритул підійшла до загострення громадянського протистояння і загрози територіальній цілісності, що є неприпустимим.

"Інтереси російськомовних громадян країни мають бути враховані і захищені політичними силами всередині України, а влада повинна чути і розуміти їх логіку. Тільки так можна добитися, щоб частина населення України не була змушена просити про захист ззовні", - підкреслив Симоненко.

Він також констатував, що внутрішньополітичні проблеми країни мають вирішувати самі українці, без прямого втручання зовнішніх сил як із Заходу, так і зі Сходу. І вирішувати ці проблеми необхідно політичним шляхом, в правовому полі, спираючись на силу права, а не на право сили.

"Україні потрібна політика примирення, а не конфронтації різних частин країни, тільки це сьогодні збереже цілісність країни", - підсумував Симоненко.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram