ГоловнаПолітика

Член ЦВК: влада Криму не зможе провести референдум 16 березня

Без даних Державного реєстру виборців неможливо скласти списки

Член ЦВК: влада Криму не зможе провести референдум 16 березня
Фото: www.moemisto.com.ua

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що кримська влада технічно не зможе провести референдум щодо вхождення автономії до складу Росії, запланований на 16 березня.

Про це він сказав у ефірі "5 каналу".

"Сьогодні на своєму засіданні Центральна виборча комісія ухвалила постанову, якою тимчасово обмежила, фактично заблокувала доступ до даних Державного реєстру виборців усім органам, створеним як в Автономній республіці Крим, так і в місті Севастополі. Вони не зможуть скористатися даними Державного реєстру для складання списків виборців на відповідному, як вони називають, референдумі. І, крім того, місцевим органам виконавчої влади, тобто районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам місцевих рад у Криму і безпосередньо в Севастополі вказано, що вони мають забезпечити збереження всіх матеріальних цінностей, які там знаходяться. Це виборчі урни, це весь інвентар, необхідний для облаштування виборчих дільниць", - сказав він.

"Без даних Державного реєстру виборців вони не зможуть скласти списки виборців, у всякому разі, це не будуть такі списки виборців, як цього вимагає закон", - сказав Магера.

"Наскільки я розумію, нинішнє рішення ухвалено від безвиході кримської влади, тому що Україна показала добру витримку, не піддавалася на провокації", - підсумував він.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram