ГоловнаПолітика

ЄС призупинив переговори з Росією щодо візової лібералізації

Анґела Меркель пообіцяла розглянути замороження рахунків

ЄС призупинив переговори з Росією щодо візової лібералізації

Євросоюз призупинив переговори з Росією щодо віз і нової базової угоди.

Про це, як повідомляє Lentа.ru з посиланням на Associated Press, заявив голова Європейської ради Херман ван Ромпей.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про можливість вжиття "подальших заходів" у разі, якщо Росія продовжить кроки з "дестабілізації" ситуації в Україні. Канцлер Німеччини Анґела Меркель, у свою чергу, пообіцяла розглянути можливість заморожування рахунків російських офіційних осіб у разі, якщо РФ не почне політичний діалог.

Раніше 6 березня про запровадження санкцій проти Росії оголосили у Вашингтоні. Білий дім пообіцяв заморозити рахунки і заборонити в'їзд до США офіційним і приватним особам, які, на думку адміністрації Барака Обами, причетні до подій на Україні. Пізніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що на цей момент санкційних списків ще немає, однак Москва в будь-якому випадку сприймає це як недружній крок.

Вдень у четвер парламент Криму проголосував за входження автономії до складу Росії, звернувся з відповідним проханням до Володимира Путіна і призначив референдум з цього питання на 16 березня. Після цього Путін провів нараду з членами Радбезу РФ, однак про її підсумки не повідомляли.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram