ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу у зв'язку з рішенням кримського парламенту

Депутатам закидають зазіхання на територіальну цілісність України

СБУ порушила справу у зв'язку з рішенням кримського парламенту
Фото: http://novostey.com

Головне слідче управління Служби безпеки України почало досудове розслідування у зв'язку з винесенням депутатами Верховної Ради Криму постанови про входження автономії до складу Російської Федерації.

"Головне слідче управління СБУ почало досудове розслідування. Кваліфікація - ч. 3 ст. 110 КК (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України)", - повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі СБУ.

У прес-центрі наголосили, що кримські депутати ухвалили відповідні рішення з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, діяли навмисно з метою зміни меж території України.

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада Криму винесла постанову увійти до складу Російської Федерації в ролі суб'єкта Російської Федерації; призначити на 16 березня 2014 року загальнокримський референдум (включно з м. Севастополь), на який винести такі альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Також Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації та Федеральних зборів Державної думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта Російської Федерації.

Постанова набула чинності з моменту винесення.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram