ГоловнаПолітика

Російські військові затопили корабель в бухті Донузлав

Таким чином закрили вихід із бухти для українських кораблів

Російські військові сьогодні вночі затопили раніше списаний великий протичовновий корабель "Очаків" біля входу в озеро Донузлав, перекривши вихід у море кораблям Південної військово-морської бази Військово-морських сил Збройних сил України.

Фото: www.facebook.com/lilya.alr

Про це повідомили в регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України в АР Крим.

"Російські військові затопили списаний корабель ЧФ "Очаків" на вході в південну військово-морську базу українського флоту з метою заблокувати українські кораблі, що знаходяться в озері Донузлав", - розповіли в медіа-центрі, повідомляє 0652.ua.

Фото: www.facebook.com/lilya.alr

Фото: www.facebook.com/lilya.alr

Нагадаємо, що вчора екіпаж українського корабля "Славутич" Військово-Морських сил Збройних сил України відбив спробу захоплення судна.

Великий протичовновий корабель "Очаків" закладено в 1969 р. Перебував у складі 30 дивізії надводних кораблів ЧФ. Корабель зробив дев'ять бойових походів, брав участь у навчаннях "Океан-75", "Крим-76". У 1977, 1979, 1986 роках "Очаків" оголошували кращим кораблем Військово-Морського флоту.

З 1980 по 1984 р. пройшов капітальний ремонт. У 1991 році почався заводський ремонт корабля в Севастополі, однак у зв'язку з розпадом СРСР він так і не закінчився. А серйозна пожежа в 1993 році на його борту значно ускладнила технічний стан "Очакова".

ВПК "Очаків" тривалий час перебував у ремонті на Севастопольському морському заводі. Згідно з планами, корабель після завершення ремонту і модернізації планували спустити на воду у 2004-2005 роках. Однак цього не сталося. У 2008 р. корабель вивели з території заводу, віддокували в плавучому доці "ПД-30" із заглушуванням забортної арматури і поставили на відстій у Троїцькій бухті в Севастополі. У 2011 р. великий протичовновий корабель "Очаків" виключили зі складу ВМФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram