ГоловнаПолітика

ЄС заморозив рахунки Януковича та його соратників

Постанова ЄС чинна протягом 1 року

ЄС заморозив рахунки Януковича та його соратників

Євросоюз заморозив активи 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини.

Про це йдеться у постанові, опублікованій в офіційному виданні Євросоюзу Eur-Lex, повідомляє Інтерфакс.

Серед осіб, чиї активи заморозили, - Віктор Янукович і його сини Олександр і Віктор, екс-голова МВС України Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син, нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка, екс-керівники СБУ Олександр Якименко та Ігор Калінін, екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-голова Адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат, народний депутат Сергій Клюєв, екс-заступник голови МВС Віктор Ратушняк, екс-прем'єр Микола Азаров і його син, депутат від Партії регіонів Олексій Азаров, український бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник і екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Постанову "щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій та органів у зв'язку з ситуацією в Україні", опубліковано в ніч на четвер, вона набула чинності з моменту опублікування. Постанова чинна протягом 1 року - до 6 березня 2015 року.

Раніше британський міністр фінансів Джордж Осборн повідомив про введення економічних санкцій на території ЄС проти 18 громадян України, підозрюваних у корупції, не уточнюючи їхні прізвища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram