ГоловнаПолітика

В Інтернеті з'явився запис розмови Ештон і глави МЗС Естонії про снайперів у Києві

У розмові співрозмовники згадують про те, що існує інформація, що снайпери могли стріляти в обидві сторони

В Інтернеті з'явився запис розмови Ештон і глави МЗС Естонії про снайперів у Києві
Фото: EPA/UPG

В Інтернет виклали запис розмови Верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і міністра закордонних справ Естонії Урмаса Паета.

МЗС Естонії вже підтвердило достовірність запису телефонної розмови, який з'явився в Інтернеті, повідомляє РИА "Новости".

Як повідомила в середу прес-служба естонського зовнішньополітичного відомства, розмова Паета і Ештон відбулася 26 лютого після візиту глави МЗС Естонії в Україну.

У ході бесіди Пает посилається на дані медика Ольги Богомолець, яка надавала меддопомогу потерпілим на Майдані, про снайперів, які стріляли в людей у Києві.

"Ще Ольга сказала, що, згідно з усіма наявними доказами, люди, які були вбиті снайперами, з обох сторін, серед поліцейських і людей з вулиці, це були одні й ті самі снайпери, що вбивають людей з обох сторін", - сказав Пает.

За словами міністра, Богомолець показала йому фотографії, посилалася на думку лікарів, які говорять про один і той самий почерк, тип куль.

"І дедалі більшу настороженість людей викликає те, що нова коаліція не бажає розслідувати точні обставини інциденту. Стрімко зростає розуміння того, що за цими снайперами стояв не Янукович, а за ними стояв хтось із нової коаліції", - заявив Пает в розмові з Ештон.

"Мені здається, вони насправді хочуть розслідувати", - відповіла Ештон.

Пает додав, що його хвилює те, що ця версія може дискредитувати нову коаліцію.

Сам міністр наразі не готовий коментувати цей запис і сказав, що йому потрібно з ним ознайомитися. "Вкрай прикро, що така прослушка взагалі велася. Цю розмова сьогодні завантажили (в Інтернет) не випадково", - зазначив Пает.

Нагадаємо, офіційно слідство досі не встановило, хто віддав наказ стріляти на ураження 20 лютого у центрі Києва по беззбройних майданівцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram