ГоловнаПолітика

ГПУ оскаржила рішення Севастопольської міськради щодо питань самоврядування

Генпрокуратура подала позов до окружного адміністративного суду

ГПУ оскаржила рішення Севастопольської міськради щодо питань самоврядування
Фото: zn.ua

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржила низку рішень Севастопольської міської ради щодо питань самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Генеральною прокуратурою України до окружного адміністративного суду м. Києва пред'явлено позов про скасування низки прийнятих Севастопольською міською радою рішень, якими створено не передбачений чинним законодавством орган, наділено владними повноваженнями не уповноваженого суб'єкта і передбачено проведення неконституційного референдуму з питань, які не віднесені до компетенції територіальної громади", - йдеться в повідомленні.

Крім того, оскаржено протиправні розпорядження керівника не передбаченого Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" органу - Координаційної ради з організації Севастопольського міського управління щодо забезпечення життєдіяльності міста, якими передбачено створення місцевих органів міліції, прокуратури, Служби безпеки.

Проведеною перевіркою встановлено, що вказані рішення ухвалені з порушенням вимог ч. 2 ст. 19, ч. 3 ст. 140, ст. 85, 121, 123 Конституції та ст. 26 і 54 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

"Вищевказані рішення створюють значне суспільне напруження, ставлять під загрозу забезпечення національної безпеки і тим самим порушують інтереси держави в цій сфері, що вимагає втручання органів прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що ГПУ відкрила кримінальні провадження проти Аксьонова, Константинова, Губарєва і Березовського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram