ГоловнаПолітика

У Сімферополі викрали спецпосланця генсека ООН (оновлено)

Його автомобіль заблокували невідомі озброєні люди

Спеціального посланця генерального секретаря ООН Роберта Сері, який приїхав з місією в Крим, захопили невідомі озброєні особи.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Р.Сері щойно повідомив, що його автомобіль в Сімферополі заблокували невідомі озброєні люди в уніформі і повідомили, що у них команда відвезти його в аеропорт. Він відмовився їхати, і зараз його захопили і утримують невідомі фактично в заручниках", - повідомив Перебийніс.

Як повідомили LB.ua в прес-службі МЗС, станом на 19.00 спецпосланця продовжують утримувати невідомі. Відділенню МЗС в Сімферополі доручено виїхати на місце події, для того, щоб розібратися в ситуації.

ООН і міліція проінформовані про подію, додали у відомстві.

Водночас журналіст Джеймс Мейтс, який знаходиться в кафе, де заблокований Роберт Серрі, повідомляє, що його утримують чоловіки в камуфляжі з георгіївськими стрічками.

Як повідомляв LB.ua раніше, біля військової частини під Ялтою невідомі викрали директора Департаменту по роботі з особовим складом Адміністрації Державної Прикордонної служби України генерал-полковника Михайла Коваля.

Нагадаємо, вісімнадцять держав-членів ОБСЄ направляють в Україну на її запрошення 35 військовослужбовців без зброї, щоб прояснити стурбованість Києва щодо "незвичайної військової діяльності" в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram