ГоловнаПолітика

ЄС може запровадити санкції проти Росії вже завтра

Фабьюс закликав встати на шлях діалогу

ЄС може запровадити санкції проти Росії вже завтра
Фото: EPA/UPG

Якщо Росія не здійснить деескалації напруженості, створеної її вторгненням в Україну, то Євросоюз вже в четвер запровадить проти неї санкції.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабьюс, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ці санкції Євросоюзу стосуватимуться візових питань, поточних переговорів на економічні теми, а також активів певних російських олігархів", - зазначив міністр.

Фабьюс закликав встати на шлях діалогу, але нагадав, що в четвер, 6 березня, відбудеться позачерговий саміт Європейського Союзу, який проголосує за ці санкції, якщо з боку Росії не буде деескалації.

"Ми чекаємо і сподіваємося, що Росія все-таки скаже нам сьогодні, що перспектива діалогу, і саме це пропонуємо ми з Німеччиною: контактна група в складі кількох країн", - сказав міністр закордонних справ Франції.

Тим часом, згідно з оперативними даними, за останню добу в Криму розвантажені 5 російських військових кораблів - з кожного вивантажено до 300 осіб і до 20 одиниць автомобільної техніки.

Нагадаємо, вісімнадцять держав-членів ОБСЄ направляють в Україну на її запрошення 35 військовослужбовців без зброї, щоб прояснити стурбованість Києва щодо "незвичайної військової діяльності" в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram