ГоловнаПолітика

У ЄП вважають, що Західна Європа недостатньо категорична щодо Путіна, - експерт

Європарламентарі вважають, що Путін включив лобістські можливості в Західній Європі

У ЄП вважають, що Західна Європа недостатньо категорична щодо Путіна, - експерт
Вице-президент Института Горшенина Виктор Соколов
Фото: Макс Левин

Серед європарламентарів країн Східної Європи існує розчарованість недостатньо твердою позицією таких країн як Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Іспанія стосовно дій керівництва Росії щодо України.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua повідомив віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов, який у складі делегації Інституту бере участь у консультаціях щодо ситуації в Україні, які проходять в Європарламенті.

"Європаралментарі називають рішення позапланового засідання міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі м'яким і зайво обережним, - зазначив Соколов. - При цьому вони вважають, що Володимир Путін включив свої лобістські можливості в Західній Європі".

"Депутати зі Східної Європи проводять історичні паралелі і кажуть, що їхні країни вже бували в ситуації, яка близька до тієї, що розвивається в Україні. І вони стурбовані, що при негативному подальшому розвитку, їх країни можуть опинитися в такому самому положенні знову", - додав віце-президент ІГ.

При цьому, за його словами, європарламентарі відкрито висловлюють жаль, що їхні партнери у ЄС цього не розуміють.

Нагадаємо, вчора делегація Інституту Горшеніна виступала в Європарламенті з доповіддю "Україна: нові виклики" - щодо поточної ситуації в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram