ГоловнаПолітика

"Сім'я" продовжує красти з київського та одеського аеропортів 5 млн євро щомісяця, - Міщенко

На думку нардепа, ці гроші йдуть на фінансування клану Януковича і сепаратистських рухів

"Сім'я" продовжує красти з київського та одеського аеропортів 5 млн євро щомісяця, - Міщенко
Фото: Макс Левин

Аеропорти в Одесі і Борисполі досі обслуговують фірми, які виводять зароблені в аеропортах кошти на рахунки "сім'ї", заявляє позафракційний депутат Сергій Міщенко.

За його словами, в той час, як екс-президент Віктор Янукович робить злочинні заяви із закликом до Росії розчати війну з українським народом, з державних підприємств на рахунки сім'ї продовжують виводити кошти.

Міщенко звертається до правоохоронних органів з вимогою перевірити діяльність комерційних структур: "Аеропорт холдинг " і "Аеропорт Консалт" . Саме ці фірми, на переконання народного депутата, обслуговують аеропорти в Одесі і Борисполі. "Вони тісно пов'язані з групою Кауфмана-Грановського і старим керівництвом аеропортів в Одесі і Борисполі, які досі обіймають свої посади", - сказав Міщенко.

"Ці фірми надавали і продовжують надавати послуги аеропортам в Одесі і Борисполі. Як і раніше, прибутки, зароблені підприємствами держави, безперешкодно перетікають на рахунки, які належать родині Януковича", - додав нардеп.

Він також підкреслив, що в той час, коли бюджет країни абсолютно порожній, "старі корупційні формування безперешкодно вимивають гроші зі знекровленої країни".

"Діяльність таких структур необхідно негайно припинити, оскільки ці кошти не тільки крадуться у держави, але і йдуть на фінансування клану Януковича і сепаратистських рухів, які роблять спроби дестабілізувати ситуацію в східних і південних областях України... Більше того, перебування на керівних посадах повітряних воріт людей, якими керують зовні - це пряма загроза національній безпеці країни", - підкреслив Міщенко.

"Завдяки керівництву аеропортів з країни бігли злочинці, завдяки цим людям з країни вивезено цінності. Я про це неодноразово заявляв. І я просто не розумію, чому ці люди перебувають на посадах дотепер? " - цікавиться Міщенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram