ГоловнаПолітика

Президент Інституту Горшеніна: "Європейські санкції не критичні для вирішення кримського конфлікту"

Росія показала Китаю приклад, як діяти: ввести війська і заблокувати частину території, вважає експерт

Президент Інституту Горшеніна: "Європейські санкції не критичні для вирішення кримського конфлікту"

"Щодо вирішення конфлікту в Криму, я налаштований оптимістично. Як тільки українські військові зрозуміють, що Путін не може (!) віддати наказ стріляти, вони запросто зможуть м'яко виштовхати російський контингент геть. Як це нещодавно зробили українські солдати в Балаклаві", - заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко в ексклюзивному коментарі LB.ua, коментуючи сучасні події на кримському півострові.

"Ще один фактор – татари. Якщо вони наважаться і зберуть в Сімферополі мирний Майдан, тисяч так на десять, який заблокує дії нелегітимного Радміну, це також дасть свій результат", - впевнений експерт.

"Незважаючи на те, що на зустрічах в Брюсселі ми чуємо від колег про активізацію російських лобістів у столицях Старого світу і про те, що ймовірність санкцій ЄС проти РФ мінімальна, я все ж зберігаю оптимізм і вважаю, що європейські санкції для вирішення кримського конфлікту якраз не критичні. Якщо Європа, припустимо, зараз почне  настільки стрімко розвивати комунікацію з білоруською владою, то втрата України може здатися Москві лише початком кінця", - акцентував Омельченко.

"І взагалі коли поведінка російської влади ірраціональна, ефективною може бути тактика асиметричної відповіді. А уявіть собі, наприклад, що завтра китайці введуть в Сибір війська без розпізнавальних знаків і заблокують половину російсько території. Ви думаєте , це неможливо? Після Криму, можливо що завгодно. Росія сама створила небезпечний прецедент", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram