ГоловнаПолітика

Росія оголосила Яроша в міжнародний розшук

Лідерові "Правого сектору" закидають заклики до терористичної діяльності

Росія оголосила Яроша в міжнародний розшук
Фото: Макс Левин

Слідчий комітет Російської Федерації оголосив у міжнародний розшук лідера української націоналістичної організації "Правий сектор" Дмитра Яроша.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Найближчим часом СК виступить перед судом із проханням про заочний арешт націоналіста.

У Росії проти Яроша порушили кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ. Мова йде про частину 2 статті 205.2 КК РФ і частину 2 статті 280.

За які саме висловлювання слідчі хочуть притягнути Яроша до відповідальності, не уточнюють. 1 березня "Правий сектор" оголосив загальну мобілізацію і озброєння всіх своїх підрозділів у зв'язку з рішенням Росії ввести в Україну війська. У цьому заклику націоналістична організація, окрім іншого, звернулася до "визвольних рухів Росії" з проханням "активізувати свою діяльність". Водночас націоналісти зазначили, що їхня діяльність є антиімперською, а не русофобською.

Разом із закликом до мобілізації в соціальній мережі "ВКонтакте" з'явилося звернення Яроша до лідера чеченських бойовиків Доку Умарова із закликом підтримати Україну. Згодом у "Правому секторі" спростували причетність до цього повідомлення і заявили, що воно з'явилося після зламу акаунту їхньої групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram