ГоловнаПолітика

Росія погрожує конфіскувати майно приватних компаній ЄС і США

У країні розпочали підготовку відповідних санкцій

Росія погрожує конфіскувати майно приватних компаній ЄС і США
Совет Федерации России
Фото: council.gov.ru

Рада Федерації Росії розпочали підготовку законопроекту, згідно з яким російська влада зможе конфіскувати майно, активи та рахунки американських і європейських компаній, зокрема приватних.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на одного з авторів законопроекту, сенатора Андрія Клішаса.

Право конфіскації отримають президент і уряд. За словами сенатора, запропоновані ним заходи, "очевидно, відповідають європейським стандартам".

Свій законопроект сенатор назвав відповіддю на санкції з боку США і ЄС, які вони пообіцяли застосувати в разі введення російських військ в Україну. Клішас пояснив, що його закон допоможе "захистити наш суверенітет від замахів".

Європейський Союз розгляне питання санкцій щодо Росії у четвер на саміті ЄС, заявив голова МЗС Франції Лоран Фабіус.

"Ми не можемо погодитися з тим, що вона вводить свої війська в одну із сусідніх країн", - цитує слова Фабіуса ИТАР-ТАСС.

"Санкції можуть застосувати, якщо не спаде напруження, - зазначив міністр. - Ми чекаємо, що Росія оголосить про початок діалогу щодо ситуації в Україні, зокрема із контактною групою".

У вівторок глава Держдепартаменту США Джон Керрі заявив, що його країна і західні партнери розпочнуть дипломатичну, економічну та міжнародну ізоляцію Росії в разі продовження ескалації конфлікту в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram