ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські військові в Євпаторії живим щитом охороняють зброю

Командир полку відмовився здати зброю російським військовим

Українські військові в Євпаторії живим щитом охороняють зброю
Фото: Макс Левин

Українські військовослужбовці зенітно-ракетного полку в місті Євпаторія щоб уникнути провокацій, здали свою зброю на склад і охороняють його.

Про це заявив командир зенітно-ракетного полку Євпаторії, полковник Андрій Матвієнко, повідомляє власний кореспондент LB.ua з місця подій.

Він розповів, що блокувати військову частину  намагалися ще з п'ятниці, 28 лютого.

За його словами, спочатку приїхали люди без будь-яких розпізнавальних знаків і пояснили, що прибули охороняти частину від радикально налаштованих представників населення.

"Сьогодні вже прибули близько 50 осіб у російській формі, на машинах були російські номери. Вони запропонували, щоб мої вояки увімкнули їм техніку для польового чергування в цілях Російської Федерації. Я відмовився, тому що ми служимо українському народу", - розповів полковник Матвієнко.

За його словами, українським військовослужбовцям удалося домогтися, щоб ці люди виїхали, але через півгодини їх повернулося 500 осіб, серед них були і люди в цивільному.

"Мені сказали здати зброю. Я відмовився. Почали лізти через ворота, кидати каміння, провокувати. Офіцер російської армії заявив, що якщо я не відчиню ворота, він пустить народ попереду, в який я стріляти, природно, не буду, і роздасть їм нашу захоплену зброю", - додав командир полку.

"Коли ці провокації сягнули піку, я ухвалив рішення: щоб не провокувати і не спричинити кровопролиття, здати зброю на склад і стати живим щитом на її захист і захист техніки, яка належить українському народові", - сказав Матвієнко.

Він також підтвердив, що присутні біля військової частини так звані представники кримського уряду погрожували журналістам Al Jazeera.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram