ГоловнаПолітика

ЄС готується заморозити активи Януковича та 17 екс-чиновників, - ЗМІ

Це може відбутися на засіданні ЄС у четвер, 6 березня

ЄС готується заморозити активи Януковича та 17 екс-чиновників, - ЗМІ
Фото: Александр Рудоманов

Європейський Союз має намір заморозити активи відстороненого президента України Віктора Януковича, а також активи ще 17 українських екс-чиновників.

Про це пише видання Wall Street Journal, посилаючись на слова двох європейських дипломатів.

Так, список українських чиновників, підозрюваних у корупції, було схвалено на засіданні представників держав-членів ЄС у вівторок.

Раніше сьогодні Литва склала "чорний список" колишніх чиновників України, яким буде заборонено в'їзд до Литви. Список включає в себе 18 осіб, у тому числі Януковича і колишніх керівників силових структур, підозрюваних у порушеннях прав людини, застосуванні насильства і надмірної сили щодо мирних демонстрантів.

Нагадаємо, 28 лютого влада Австрії заморозила рахунки 18 колишніх топ-чиновників в австрійських національних банках на вимогу Києва.

Також влада Швейцарії і Ліхтенштейну заморозили банківські рахунки Віктора Януковича і 19-ти його соратників.

Нагадаємо, поваленого президента Януковича звинувачують у масових вбивствах, його оголосили в міжнародний розшук. Проте напередодні Віктор Янукович виступив із заявою про те, що він як і раніше залишається легітимним главою української держави. У Росії йому було надано політичний притулок, сьогодні він провів прес-конференцію в Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram