ГоловнаПолітика

Україна готова до нового стилю відносин з Росією, - Яценюк

Консультації українських і російських міністрів уже тривають, але "доволі мляві"

Україна готова до нового стилю відносин з Росією, - Яценюк
Фото: obozrevatel.com

Україна готова до будівництва нового стилю відносин із Росією за умови поваги до її суверенних прав, зокрема вибору зовнішньополітичного вектора.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час брифінгу, пише УНІАН. "Немає жодних підстав для того, щоб Росія, порушуючи низку двосторонніх угод, починаючи з великого договору 1997 року і закінчуючи Будапештським меморандумом, вводила свої війська на територію незалежної суверенної держави. Тому ми ще раз закликаємо російський уряд і російського президента негайно зупинити військову агресію на території України", - сказав він.

Прем'єр-міністр іще раз наголосив, що Україна обирає зовнішньополітичним вектором підписання Угоди з ЄС про асоціацію.

За словами прем'єр-міністра, на сьогодні українські та російські міністри проводять консультації, які, однак, проходять "доволі мляво".

"Зараз ми розпочали консультації на рівні міністрів - членів кабінетів міністрів України та Росії. Скажу так, що наразі вони проходять доволі мляво, але перші кроки зроблено", - додав голова уряду України.

Раніше Яценюк заявив, що Росія, окрім інших, несе відповідальність за зрив виконання угоди між владою й опозицією від 21 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram