ГоловнаПолітика

Яценюк і Керрі обговорили кредит Україні (оновлено)

Розпочато процес підготовки до виділення коштів

Яценюк і Керрі обговорили кредит Україні (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що США готові надати Україні фінансову допомогу.

"У мене сьогодні завершилася зустріч із державним секретарем США. Ми обговорили питання економічного співробітництва, і фактично розпочато процес підготовки надання фінансової допомоги з боку США", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Яценюк не вдавався в деталі домовленостей і не уточнив суми можливої фінансової допомоги, зазначивши, що деталі будуть тоді, коли буде поставлено підписи під реальним обсягом економічної допомоги, яку США готові виділити Україні.

Пізніше Джон Керрі на прес-конференції заявив, що США нададуть Україні кредит у розмірі $1 млрд.

"Ми працюємо над підтримкою України, наскільки нам це вдається... Ми намагаємося зараз визначити, які є потреби. Ми заявили про гарантоване позику Україні на суму 1 млрд доларів", - заявив Керрі.

За його словами, президент США Барак Обама дав відповідні інструкції "знайти всі способи надання прямої економічної допомоги Україні".

Держсекретар США додав, що американський Конгрес готовий ухвалювати рішення, спрямовані на економічну підтримку України. "Він (Обама) попросив Конгрес розробити економічний пакет допомоги Україні, і ми хочемо, щоб це відбулося негайно, оскільки розуміємо, що це невідкладна справа", - сказав Керрі.

Як повідомляли, у вівторок до Києва з візитом прибув голова Держдепартаменту США Джон Керрі. Раніше повідомляли про підготовку США до виділення кредиту на суму не менш ніж мільярд доларів на підтримку економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram