ГоловнаПолітика

СБУ відкрила справу проти донецького псевдогубернатора

Павлові Губарєву закидають зазіхання на територіальну цілісність України

СБУ відкрила справу проти донецького псевдогубернатора
Павел Губарев
Фото: www.62.ua

Управління СБУ в Донецькій області розпочало кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Під час досудового слідства встановлено, що на спеціально створеному інформаційному сайті були розміщені матеріали, в яких самопроголошений "губернатор" Павло Губарєв закликає до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, порушення порядку, встановленого Конституцією України. Зараз у кримінальному провадженні призначено низку експертиз", - сказано в повідомленні.

Окрім того, слідче управління Головного управління МВС України в Донецькій області розпочало кримінальне провадження за фактом захоплення обласної державної адміністрації. Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 341 Кримінального кодексу України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудові розслідування двох кримінальних процесів тривають і перебувають на контролі прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, вчора півтори тисячі проросійських мітингувальників увірвалися в будівлю обладміністрації й облради Донецької області з вимогами провести референдум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram