ГоловнаПолітика

Кордон із Росією взяли під посилену охорону

Мета - перекрити в'їзд для організованих груп екстремістів

Кордон із Росією взяли під посилену охорону

Держприкордонслужба України почала з 4 березня операцію з посилення охорони українсько-російського кордону.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника Держприкордонслужби Павло Шишовін.

"Від сьогодні почалася посилена охорона східного кордону", - повідомив він.

Держприкордонслужба спільно з МВС і СБУ з 4 березня розпочала операцію "Кордон" з метою недопущення в Україну з Росії організованих груп екстремістів, а також громадян, які перевозять зброю, боєприпаси та вибухівку.

Окрім того, прикордонні загони у східних регіонах посилено випускниками Академії прикордонної служби, навчальних центрів і мобільними підрозділами.

Також на трьох дорогах, які сполучають Крим із Херсонською та Запорізькою областями, виставлено три блокпости, на яких чергують спеціальні прикордонзагони.

При цьому російські військові окупанти далі блокують роботу співробітників Держприкордонслужби України на території Криму, зокрема в пункті пропуску "Керч", а також у Севастополі, Сімферополі та в Азовсько-Чорноморському регіональному управлінні.

Безпосередньо у вівторок російські військові не допустили начальника штабу Азовсько-Чорноморського регіонального управління на своє робоче місце.

Водночас Шишовін висловив щиру подяку українським прикордонникам за те, що вони, за таких критичних умов, продовжують виконувати свої професійні обов'язки.

"Державний кордон сьогодні захищено, його охороняють по всьому периметру, зокрема і в Автономній Республіці Крим", - заявив він.

Держприкордонслужба вивела свій флот на нові місця дислокації і продовжує охороняти водні кордони України.

Також Шишовін наголосив, що наразі, незважаючи на труднощі, управління здійснюють у всіх штабах прикордонслужби і зброю прикордонників не захоплено.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що дестабілізувати ситуацію в південно-східних областях України намагаються синхронно, за однаковими сценаріями, і організовано це Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram