ГоловнаПолітика

Аваков: кровопролиття на Майдані спровокувала неукраїнська третя сила

На кордоні із РФ установлять жорсткий контроль

Аваков: кровопролиття на Майдані спровокувала неукраїнська третя сила
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що криваві сутички в Києві спровокувала "неукраїнська третя сила". "Триває велике серйозне розслідування.

Думаю, що настане час і ми оприлюднимо факти: хто стріляв, коли стріляв, за якою командою. Факти ці зараз збирають у єдину сіточку. Можу сказати лише одне: ключовим фактором у цьому протистоянні, що обернулося кривавим побоїщем у Києві, яке перевернуло країну з ніг на голову і ввело її в стан шоку, була третя сила. І ця сила не українська", - зазначив Аваков, виступаючи перед адміністративно-господарським активом Харківської області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Голова МВС також зазначив, що спроби дестабілізації ситуації в північно-східних областях відбуваються синхронно і за однаковими сценаріями.

"Синхронний напад на Україну відбувається по всіх північно-східних областях. Одночасно в 6 містах учора-позавчора проходили масові сутички під одними й тими самими гаслами, з одними і тими самими методами, одними і тими самими групами осіб. Ми зараз цю ситуацію будемо відстежувати, показувати, інформувати суспільство, затримувати і видаляти з України таких осіб. Водночас по всій території країни ситуації контрольована. Усі еліти, зокрема й раніше протиборчі політично між собою, розуміють ризики", - сказав А. Аваков.

Він повідомив, що на кордоні з РФ буде встановлено жорсткий контроль з метою недопущення в'їзду "молодчиків з того боку".

"Сьогодні я буду звертатися до всіх, хто очолює бойові організації, з жорстким попередженням тут в Україні припинити нагнітати конфлікт. І будемо вживати дуже чітких жорстких заходів. Звертаюся до кожного з вас, щоб ви в цьому процесі допомогли", - додав Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram