ГоловнаПолітика

Путін відмовився визнавати гарантії для України згідно з Будапештським меморандумом

Виникла нова держава, із нею РФ нічого не підписувала, заявив він

Путін відмовився визнавати гарантії для України згідно з Будапештським меморандумом
Фото: стоп-кадр канала Росcия 24

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Будапештські угоди про гарантії територіальної цілісності України в обмін на відмову від ядерного арсеналу не поширюються на нову владу в Києві.

"Коли ми вказуємо, що це антиконституційний переворот, то нам кажуть: ні, це не збройне захоплення влади, це революція. А якщо це революція, то тоді мені важко не погодитися з деякими нашими експертами, які вважають, що на цій території виникає нова держава", - сказав Путін у бесіді з журналістами в Ново-Огарьово у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"А з цією державою чи не підписували жодних зобов'язувальних документів щодо цієї держави", - зазначив президент РФ.

Він навів при цьому приклад подій 1917 року в Росії, коли внаслідок революції розпалася Російська імперія і виникла нова держава.

Нагадаємо, Будапештський меморандум - меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї - міжнародний договір, укладений 5 грудня 1994 року між Україною, США, Росією і Великобританією про без'ядерний статус України. Угода містить пункти, що надають Україні гарантії її суверенітету і безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram