ГоловнаПолітика

Путін про введення військ: наразі такої потреби немає, але можливість є

Президент РФ підтвердив намір надати допомогу Криму

Путін про введення військ: наразі такої потреби немає, але можливість є
Фото: стоп-кадр канала Росиия 24

Президент Росії Володимир Путін заявив, що сьогодні Росія не має потреби вводити війська в Україну.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції.

"З приводу введення військ - наразі такої потреби немає, але можливість така є. Наші навчання, які були проведені нещодавно, вони ніяк не пов'язані з подіями в Україні. Вони планувалися давно, - наголосив Путін і додав: Що може послужити причиною введення військ. Це, звичайно, крайній випадок. По-перше, про легітимність. У нас є заява діючого та законного президента з проханням увести війська".

"Ми бачимо розгул неонацистів, націоналістів, антисемітів, який зараз відбувається в деяких частинах України та в Києві", - заявив Путін і наголосив, що залишає за собою право "захистити" жителів України і це буде цілком легітимно.

Путін вважає російську й українську армії "товаришами по зброї": "Наші збройні сили - це товариші по зброї, друзі. І я хочу бути впевнений, що українські та російські військові залишаться по один бік барикад".

"Ця єдність відбувається і в Криму: жодного пострілу, жодної жертви, крім тисняви в Криму. Збройна ситуація в Криму була вичерпана, єдине, що ми зробили, - це зміцнили свої війська, тому що були погрози... Ми бачили, що до Криму підтягуються бойовички з націоналістичних організацій", - заявив президент Росії.

Також Путін пообіцяв економічну допомогу Криму.

"Ми, звичайно, це зробимо. Скільки й коли, я не можу це казати, але це буде", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram