ГоловнаПолітика

Жодна військова частина в Криму не здалася, - командування ВМС

Випадків дезертирства або виконання ультиматуму російських військових також не зафіксовано

Жодна військова частина в Криму не здалася, - командування ВМС
Украинские военные
Фото: EPA/UPG

Жодна військова частина, жоден гарнізон або корабель не виконав ультиматуму російських військових здати зброю і присягнути самопроголошеному "уряду Криму" або покинути службу.

Про це повідомили представники командування ВМС України в Севастополі, повідомляє Радіо Свобода.

Не зафіксовано також випадків дезертирства українських військових у Криму, окрім зради колишнього командувача ВМС України Дениса Березовського.

Як повідомив начальник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов, протягом ночі 4 березня штурмів або нападів на військові частини не зафіксовано, хоча ситуація навколо них залишалася напруженою.

Побільшало проросійських активістів і членів загонів "самооборони" біля штабу ВМС України у Севастополі та штабу Берегових військ ВМС України в Сімферополі. Також надійшло повідомлення про прибуття двох автобусів з озброєними людьми в бухту Стрілецьку в Севастополі, де дислокуються кораблі "Славутич" і "Тернопіль", а також підрозділ спеціальних морських операцій. Інформацію про це уточнюють, повідомив Владислав Селезньов. Бухта і далі заблокована російськими плавзасобами.

Як стало відомо вранці 4 березня, верховний головнокомандувач Збройних сил Росії, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації. Війська повинні повернутися в пункти постійної дислокації до 7 березня.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram