ГоловнаПолітика

Турчинов підтвердив, що не підпише скасування мовного закону

Новий закон дасть можливість для розвитку всіх мов в Україні

В.о. президента України Олександр Турчинов заявляє, що не підписуватиме рішення Верховної Ради України, яким було скасовано ухвалений закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок увечері, пише "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на те, що закон про мови був незбалансованим, непрофесійно підготовленим, я не підписуватиму рішення парламенту про скасування цього закону, поки робоча група, яка завтра буде проголосована парламентом, не підготує, і Верховна Рада проголосує новий закон", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що майбутній закон дасть можливість для розвитку всіх мов в Україні.

"Українська мова є загальнодержавною, але жодних обмежень за мовними, національними ознаками, по тому, хто ходить в яку церкву і до якої конфесії належить, в Україні не буде. І демократична влада це чітко всім гарантує", - запевнив Турчинов.

Нагадаємо, Верховна Рада України 23 лютого визнала таким, що втратив чинність, закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року.

Закон "Про основи державної мовної політики" набув чинності 10 серпня 2013 року. Він передбачав, що в 13 регіонах України російська мова отримує статус регіональної, який практично прирівнює її до державної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram