ГоловнаПолітика

Коломойський назвав Януковича і Путіна двома шизофреніками

Новопризначений губернатор Дніпропетровської області провів першу зустріч із громадськістю

Коломойський назвав Януковича і Путіна двома шизофреніками

Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Ігор Коломойський заявляє, що Віктора Януковича можуть спробувати зробити керівником частини України, яку намагаються відокремити.

Про це Коломойський сказав на зустрічі з активом Дніпропетровської області, відео якої розмістив сайт "Вчасно".

За словами олігарха, спочатку Янукович планував, що про розкол України буде оголошено 25 лютого у Харкові.

"Янукович мав увійти в зал і сказати: "Дорогі депутати, - а там були депутати з усіх областей, - частина України захоплена. Але ми зараз за допомогою наших дорогих російських військ звільнимо Україну". Але коли він почув виступ Гепи і Допи, він зрозумів, що нічого не виходить - і полетів до Донецька", - розповів Коломойський.

"Нова влада мала тиждень, щоб усе довести до ладу. Але вона його, природно, змарнувала. І ми отримали Крим. Таке відчуття, що прагнуть дійти до Придністров'я", - сказав дніпропетровський губернатор.

"Ми бачили, що сталося з Януковичем: як небажання розлучитися з малим призвело до втрати всього. Сьогодні він - військовополонений у недружній нам країні. Він може вдаватися до провокацій, аж до того, що друкуватиме там накази, і його як маріонетку можуть привести до Криму, у Севастополь, і він буде розповідати, що він діючий президент", - додав Коломойський.

"Ми не розуміємо, який сценарій у Росії, але вона буде розігрувати цю карту", - сказав олігарх.

"Мені не зрозуміло, як українці та росіяни можуть воювати. Враховуючи - я скажу недипломатично - шизофренію іншого опонента... У нас був один великий шизофренік, а там - шизофренік маленького зросту. Він повністю неадекватний, повністю втратив глузд. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913-го чи СРСР 1991-го може довести світ до катастрофи", - зазначив Коломойський.

Нагадаємо, 2 березня в. о. президента Олександр Турчинов призначив Ігоря Коломойського головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram