ГоловнаПолітика

Турчинов не підписав скасування закону про мови, - Яценюк

Прем'єр пояснив, чому губернаторами східних областей призначили бізнесменів

Турчинов не підписав скасування закону про мови, - Яценюк
Фото: kmu.gov.ua

В. о. президента України, голова ВР Олександр Турчинов не підписав ухвалений 23 лютого Закон "Про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про засади державної мовної політики", заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією.

Яценюк пояснив, що наразі чинний Закон "Про засади державної мовної політики" в редакції 2012 року, запропонований тоді "регіоналами", повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Добрий це закон чи поганий - це окрема історія. Моя пропозиція - розбиратися потім з мовами, з історією. Ми потім розберемося, коли збережемо країну", - сказав він.

Яценюк також наголосив, що у східних областях головами обласних державних адміністрацій призначили людей, "які не належать до політичних сил коаліції, але представляють ті регіони, мають там вплив".

"Це був украй важливий крок для того, щоб заспокоїти ситуацію", - зазначив Яценюк.

Закон "Про засади державної мовної політики" набув чинності 10 серпня 2013 року. Він передбачав, що в 13 регіонах України російська мова отримає статус регіональної, який практично прирівнює її до державної.

23 лютого Верховна Рада визнала таким, що втратив чинність, Закон "Про засади державної мовної політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram