ГоловнаСвіт

Більд: військова сила не додасть Росії друзів ні в Європі, ані у світі

Швеція суворо засуджує агресію Росії проти України

Більд: військова сила не додасть Росії друзів ні в Європі, ані у світі
Фото: sverigesradio.se

Політичне врегулювання ситуації в Криму не буде швидким і не можливе без повернення російських військ у місця постійної дислокації, а військова сила не додасть Росії друзів ні в Європі, ані у світі.

Про це міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив журналістам перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ щодо обговорення ситуації в Криму, повідомляє УНІАН.

"Ми дуже суворо засуджуємо окупацію, яка є агресією Росії проти України, як ми бачимо на тлі окупації Криму. Ми, звичайно, хотіли б політичного врегулювання, щоб російські сили вивели, і також щоб усунули загрозу вторгнення на територію всієї України, як це вказано у позиції Ради Федерації", - сказав Більдт.

При цьому міністр зазначив, що важко буде знайти рішення без виведення російських військ з території незалежної європейської країни, додавши, що не є оптимістом щодо швидкого врегулювання.

"Багато хто в Росії вражений їх військовою силою. Але з часом вони побачать обмеженість цієї сили. Військова сила - не шлях набуття друзів у Європі та світі. Росіяни це з часом побачать. Не сьогодні, не завтра, не післязавтра, але вони це все одно зрозуміють", - сказав Більдт.

Нагадаємо, владу в Криму утримують проросійські сили, які не визнають центральну владу України. Головою Радміну Криму на півострові вважають Сергія Аксьонова. Пезидент Росії Володимир Путин ухвалив рішення про вторгнення російських військ на територію України для стабілізації ситуації в країні. До цього озброєні військові ЧФ РФ взяли під контроль кримські міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram