ГоловнаПолітика

Російські винищувачі двічі перетнули повітряний кордон України

У Міноборони зазначають, що змогли запобігти провокації

Російські винищувачі двічі перетнули повітряний кордон України
фото из архива
Фото: EPA/UPG

У ніч проти понеділка, 3 березня, над Чорним морем російські винищувачі двічі перетинали повітряний кордон України в південному секторі, повідомляє Міністерство оборони України.

"З оперативного аеродрому на локалізацію порушників було піднято перехоплювач зі складу миргородської бригади тактичної авіації, який знаходився в зоні бойового чергування та готовності до протидії порушникам у відповідності з поставленими завданнями", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Згідно з повідомленням, екіпаж перехоплювача Су-27 продемонстрував професійну підготовку та морально-психологічну витримку щодо запобігання провокацій з боку російських порушників повітряного кордону України.

Нагадаємо, Держприкордонслужба України перерахувала випадки прибуття в Крим підрозділів Збройних сил Російської Федерації з порушенням міжнародних норм і угод. Так, починаючи з 28 лютого, в Севастополь зайшли 4 кораблі Північного і Балтійського флотів. Крім того, в обхід міжнародних угод кордон перетнули вертольоти і літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram