ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба повідомила про нові напади на прикордонників у Криму

У Чорне море зайшли кораблі Балтійського і Північного флоту Росії

Держприкордонслужба повідомила про нові напади на прикордонників у Криму
Фото: http://dpsu.gov.ua

Протягом доби ситуація в Криму характеризувалася тотальними нападами на підрозділи Державної прикордонної служби країни.

Як зазначає відомство, захоплення активізувалися після заяви спікера ВР Криму Володимира Костянтинова про непоступливість прикордонників.

Системні напади вчинялися групами до 100 спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії. Тривало блокування адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління та штабу Сімферопольського загону.

"Близько 22:30 група спецпризначенців напала на відділ прикордонної служби "Керч", який є первинним підрозділом охорони державного кордону на керченському напрямку. Вони вибили вікна, двері, знищили засоби зв'язку і автоматизовані робочі місця в кабінетах підрозділу", - сказано в повідомленні.

Напад стався і на Керченський загін морської охорони і знову на Севастопольський загін морської охорони. Після блокування російськими військовими будівлі в Севастополі перестала функціонувати система відеоспостереження. Під час захоплення обох морських загонів у підрозділах залишалася незначна кількість військовослужбовців. Решта особового складу залишила місце дислокації на кораблях і катерах, які були передислоковані.

Зазначається, що в окремих випадках спецпризначенці встановлюють заглушки для ведення переговорів, через що прогнозується відсутність мобільного зв'язку.

"У цих складних умовах прикордонники стримують нападників і не допускають їх у кімнати зберігання зброї. Окрім того, триває несення служби в пункті пропуску "Крим" в оточенні близько 100 російських військових. При цьому під час оформлення прикордонники не пропускають в Україну осіб, яким заборонено в'їзд на територію нашої держави, і тих, які не мають необхідних документів", - сказано в повідомленні.

Повідомляють також, що на поромній переправі "Крим-Кавказ" відбувається скупчення бронетехніки. Також тривають активні переміщення кораблів російських ВМС в акваторії Чорного моря на вхід і вихід із порту "Севастополь", при цьому і Чорноморського флоту, і Балтійського та Північного флотів Росії, що є порушенням вимог Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram