ГоловнаПолітика

Китай поважає територіальну цілісність України

Пекін закликав до діалогу на основі міжнародного права

Китай поважає територіальну цілісність України
Китай
Фото: EPA/UPG

Китай глибоко стурбований ситуацією, яка склалася в Україні, і закликає зацікавлені сторони прагнути до політичного рішення суперечностей за допомогою діалогу і переговорів на основі поваги міжнародного права і норм міжнародних відносин для забезпечення миру і стабільності в регіоні.

Про це 2 березня заявив офіційний представник МЗС КНР Цінь Ган, повідомляє агентство "Сіньхуа".

"Ми вкрай засуджуємо насильницькі акти, що виникли у попередні дні в Україні", - зазначив Цінь Ган і додав, що Китай завжди закликав зацікавлені сторони України до мирного вирішення внутрішніх суперечностей в рамках закону, реального захисту законних інтересів українського народу різних національностей і якнайшвидшого відновлення нормального режиму соціального ладу.

Китай здавна дотримується принципу невтручання у внутрішні справи, поважає незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, констатував він.

Китайська сторона пильнуватиме за розвитком ситуації в Україні, зазначив представник китайського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Рада Федерації Росії 1 березня дала згоду президенту РФ Володимиру Путіну на використання Збройних Сил Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram