ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала українців зберігати спокій

Росія не почне війну, впевнена екс-прем'єр

Тимошенко закликала українців зберігати спокій

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко виступила із зверненням до українців у зв'язку з військовою агресією Росії.

Текст звернення доступний на сайті Тимошенко.

"Причиною початку військової агресії Російської Федерації проти України є те, що внаслідок нашої Європейської революції ми вибороли повну свободу, відкрили собі шлях до Європи та відсторонили підлеглу Росії владу Януковича. Росія з цим не змирилася. Вони вирішили тепер привласнити Україну силою зброї. Силою зброї зробити нас частиною Російської Федерацій. Зараз нам поставили жорсткий ультиматум. Вони заявили, що припинять військову агресію тільки у випадку, якщо ми з вами повернемо в Україну Януковича та всю його корумповану криваву банду до повної влади", - заявила політик.

"Я хочу твердо вам сказати, що у російського керівництва взагалі нічого не вийде з цією великою аферою, яку вони затіяли. Я хочу попросити вас, щоб ви були спокійні та впевнені", - сказала Тимошенко.

Спокій і впевненість, на її думку, має вселяти те, що в цьому протистоянні з Росією Україна не самотня.

"1994 року Україна підписала Будапештський меморандум з США, Великобританією та Росією про надання нам гарантій повної безпеки в обмін на нашу відмову від ядерної зброї. Росія сьогодні грубо порушила свої зобов'язання та вторглась на нашу територію. Але я впевнена, що США та Великобританія ніколи не порушать цей Меморандум та всіма можливими силами надійно захистять мир в Україні. Володимир Путін добре розуміє, що оголошуючи війну нам, він оголошує її в тому числі і гарантам нашої безпеки, а саме - США та Великій Британії. Я хочу вам твердо сказати: я не вірю, що Росія переступить цю межу, а якщо переступить, то точно програє", - вважає екс-прем'єр.

Тимошенко закликала не сіяти паніку і нестабільність у власній країні.

"Це те, чого прагне агресор. Наша головна зброя сьогодні - це саме спокій. Росія не піде на збройну війну з усім світом, і тому сьогодні іде не війна зброї, а війна нервів та інтелекту. Ми мусимо виграти цю війну, і ми її виграємо", - зазначила вона.

Тимошенко попросила всіх українців за жодних обставин не підтримувати "фальшиві" мітинги у східних регіонах і в Криму.

Вона також виступила за негайне підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Крім того, на думку Тимошенко, спокій і впевненість українців має вселяти те, що Збройні Сили України приведені в повну бойову готовність і готові дати відсіч військової агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram