ГоловнаПолітика

Росія намагалася взяти під контроль Штаб військ берегової оборони ВМС України

Українським військовим пропонували перейти під охорону Збройних сил РФ

Росія намагалася взяти під контроль Штаб військ берегової оборони ВМС України
Фото: EPA/UPG

Уранці в неділю військовослужбовці російської армії намагалися взяти під контроль Штаб військ берегової оборони Військово-Морських сил України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Штаб військ берегової оборони українських ВМС розташовано практично поруч із залізничним вокзалом у Сімферополі, по вул. К. Маркса.

У прямому ефірі телекомпанії АТR начальник штабу полковник Ігор Мамчур повідомив: "О 9:00 прибули озброєні військовослужбовці Російської Федерації. Вони зайняли позиції вздовж паркану частини. До мене звернувся командир підрозділу з пропозицією здати зброю і перейти під охорону Збройних сил РФ. Я відповів відмовою, сказав, що маємо достатньо власних сил і засобів. Він іще раз запропонував подумати і перейти під охорону Збройних сил РФ. Я відповів, що ми виконуємо завдання на території своєї військової частини і, відповідно до наказу командувача, межа військової частини є кордоном - постом, у разі проникнення сторонніх осіб ми будемо застосовувати всі сили і засоби, аж до застосування зброї для недопущення сторонніх осіб на територію військової частини, а також недопущення потрапляння зброї до сторонніх осіб".

За словами Мамчура, він запропонував російським військовим відійти від огорожі військової частини, що вони зробили, перейшовши на проїжджу частину, рух якою перекрито вже кілька днів.

Усього, за його словами, було близько 60 військовослужбовців на двох військових автомобілях КамАЗ. Через 15 хвилин в один з автомобілів завантажилися військовослужбовці, і він поїхав. Другий КамАЗ від'їхав від штабу приблизно на 200 метрів.

Водночас, як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", зараз біля паркану штабу ланцюгом стоять близько 30 цивільних осіб із георгіївськими стрічками, а приблизно за 100 метрів з одного й іншого боку штабу перебувають по 2-3 озброєних військовослужбовців РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram