ГоловнаПолітика

Російський прапор на Харківській ОДА встановили громадяни РФ

Про "туристів з Росії" заявив і губернатор Донецької області

У Харкові роль проросійсько налаштованих мітингувальників, які сьогодні штурмували ОДА, грають громадяни Росії.

Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ, показуючи як доказ відповідні фотографії.

Фото: instagram.com/p/lADeEivk5_

Фото: скріншот зі сторінки Вконтакте

Крім того, про російських громадян, які провокують сутички, повідомили в прес-службі губернатора Донецької області Андрія Шишацького, який сьогодні виступав на мітингу в Донецьку. Губернатор наголосив: "Ви мою позицію знаєте. Я - за сильну Україну. Таку країну неможливо уявити без Донбасу. Але я хочу, щоб Донбас був рівним серед рівних, а його мешканців усі поважали".

У прес-службі зазначили, що на мітингу були присутні "близько 70 осіб з російськими прапорами, які весь час перекрикували тих, хто виступав на мітингу". "Коли оголосили хвилину мовчання за загиблими у Києві - з їхнього боку лунали цинічні вигуки. Коли виступав священик і закликав усіх до миру - були ті самі бездумні вигуки. Час від часу вони скандували "Беркут! Беркут!", Але навіть коли виступав представник цього підрозділу, його теж не слухали і перекрикували, демонструючи тим самим повну неповагу до жителів донецького регіону, до його духовних цінностей", - йдеться в повідомленні.

"Люди, які стоять з ними поруч, стверджували, що це - не жителі Донецької області, а "туристи" з Росії." Донецьк - російське місто "вигукували вони і вимагали відставки губернатора, весь час спотворюючи його прізвище", - підкреслює прес-служба.

Нагадаємо, сьогодні Рада Федерації Росії дозволила президенту Путіну ввести війська на територію України. При цьому голова Держдуми Федеральних Зборів Росії Сергій Наришкін заявив, що Росія залучить війська, якщо в Україні застосують силу до мирних жителів Криму і Сходу. Українська влада у відповідь звинуватила Росію у здійсненні провокацій для обґрунтування військового вторгнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram