ГоловнаПолітика

Посол РФ: російських військ в Криму немає

"Питання про втручання Росії не ставиться"

Посол РФ: російських військ в Криму немає
Фото: www.president.gov.ua

Посол Росії при ЄС Володимир Чижов спростував присутність російських військ в аеропортах Криму.

"Жодних військ там немає, в усякому разі, російських. Міжнародний аеропорт Сімферополя працює у штатному режимі. Думаю, що військовий аеродором Бельбек також працює нормально" - повідомив російський представник в інтерв'ю телеканалу Euronews.

На запитання, чому сформовано загони самооборони, він згадав події 1992 року, коли до Криму прибув з Києва так званий "Поїзд дружби" з "правими радикалами".

"До них дійшли чутки про погрози направити сюди черговий "Поїзд дружби" з озброєними прихильниками київського Майдану, і зрозуміло, що люди стривожені", - пояснив представник Росії в ЄС, пише "Российская газета".

Він також прокоментував заклики Білого дому в Москву утримуватися від збройного втручання у справи України.

"США, у яких вже стало традицією втручатися в справи інших країн і посилати скрізь свої війська, судять, я б сказав, по собі. Але це не така ситуація, питання про втручання Росії не ставиться. А от у самій Росії багато хто дивується, чому російська влада не діє", - зазначив Чижов.

Раніше кримський "прем'єр" Сергій Аксьонов визнал, що до охорони важливих об'єктів автономії залучено військовослужбовців ЧФ РФ.

Нагадаємо, Аксьонов звернувся по допомогу до Володимира Путіна.

В Адміністрації президента РФ пообіцяли не залишити без уваги це звернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram