ГоловнаПолітика

Україна почала процедуру екстрадиції Януковича

Генпрокуратура сподівається на позитивну відповідь

Україна почала процедуру екстрадиції Януковича
Олег Махницкий

Україна розпочала офіційну процедуру екстрадиції колишнього президента Віктора Януковича, проти якого триває кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень.

Про це повідомив генеральний прокурор України Олег Махніцький в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Як відомо, екстрадиція є видачею особи державі, компетентні органи якої розшукують її для притягнення до кримінальної відповідальності, повідомляє прес-служба ГПУ.

Екстрадиція передбачає офіційне звернення про встановлення місця перебування на території запитуваної держави цієї особи та її видачу.

"Проведення громадянином України Віктором Януковичем прес-конференції в Ростові-на-Дону є офіційно підтвердженим фактом його місцезнаходження на території Російської Федерації. Тому Генеральна прокуратура очікує після звернення до Москви найближчим часом отримати позитивну відповідь від Генпрокуратури РФ", - йдеться в повідомленні ГПУ.

У відомстві нагадали, що Янукович потрапив до Росії після того, як Україна вже оголосила його в міжнародний розшук.

Генпрокурор Олег Махніцький вважає останні заяви Януковича "безвідповідальними і такими, що не сприяють політичній стабілізації в Україні загалом і в Криму зокрема".

25 лютого ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо злочинів, скоєних під час масових акцій протесту в Києві. Суд дав дозвіл на затримання та доправлення Віктора Януковича для обрання запобіжного заходу - взяття під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram