ГоловнаПолітика

Кримський прем'єр: у військовій допомозі Росії немає потреби

Сергій Аксьонов "цілком теоретично" допускає прохання про введення військ

Кримський прем'єр: у військовій допомозі Росії немає потреби
Фото: crimea.comments.ua

Сергій Аксьонов, якого Верховна Рада Криму 27 лютого призначила головою уряду, заявив, що у військовій допомозі Росії немає потреби.

Про це він сказав журналістам, інформує ІТАР-ТАРС.

"У цей момент такої потреби немає. Цілком теоретично нічого виключати не можна, але я сподіваюся, що повторення південно-осетинської чи якоїсь іншої ситуації не станеться", - сказав він.

У п'ятницю на позачерговій сесії Верховна Рада Криму затвердила новий склад Ради Міністрів автономії.

Заступниками Аксьонова стали Рустам Теміргалієв (перший заступник), Микола Янакі, Сергій Донич, Ольга Ковітіді, Лариса Опанасюк (віце-прем'єри). Лариса Опанасюк також виконуватиме обов'язки керівника апарату Ради міністрів АРК.

За призначення нового уряду проголосували 68 із 69 депутатів, що зареєструвалися в залі.

Як повідомив журналістів спікер парламенту республіки Володимир Константинов, до нового кабінету "увійдуть кримчани, він буде для кримчан і вирішуватиме всі проблеми, які давно на часі". Він підкреслив, що основними завданнями уряду будуть боротьба з корупцією, а також своєчасна виплата пенсій та забезпечення інших соціальних гарантій.

У свою чергу , прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов зазначив, що загони самооборони Криму не розпустять, доки в країні зберігається напружена ситуація. "Мої співробітники були в західних областях, вони зазначають, що там захоплено будівлі та споруди, з військових частин викрадено зброю, безчинствують банди озброєних людей. Я впевнений, що кримчани цього не допустять", - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, вчора у депутати в захопленому озброєними незнайомцями кримському парламенті проголосували за проведення 25 травня референдуму. Питання , які на нього винесено, сформульовані дуже цікаво: "Автономна республіка Крим володіє державної самостійністю і входить до складу України на основі договорів і угод" (так чи ні).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram