ГоловнаПолітика

ГПУ доручила протягом 10 діб затримати Клюєва, Захарченка, Пшонку

Всього розшукуються 24 людини

ГПУ доручила протягом 10 діб затримати Клюєва, Захарченка, Пшонку
Фото: 1tv.com.ua

Генеральна прокуратура України вимагає від нових керівників Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України протягом 10 діб затримати осіб, причетних до масових убивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Всього розшукуються 24 людини - це колишні керівники і співробітники МВС і СБУ", - йдеться в повідомленні.

Серед осіб, які розшукуються: екс-керівник СБУ Олександр Якименко, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, екс-керівник спецпідрозділу "Беркут" Сергій Кусюк, екс-командувач внутрішніми військами МВС Станіслав Шуляк, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв, екс-заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-керівник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Олег Присяжний.

Під час слідства, як наголошується, отримано достатні дані, які вказують на причетність до скоєння вбивств 74 осіб із застосуванням вогнепальної зброї.

Нагадаємо, Генпрокуратура України попросить Росію екстрадувати Віктора Януковича, який заявив про свою легітимність в якості президента України, у разі, якщо підтвердитися інформація про його перебування в РФ.

ГПУ веде досудове розслідування у кримінальному процесі за фактами вбивств учасників Євромайдану за ч.1 ст.115 КК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram