ГоловнаПолітика

МЗС України дякує Європарламенту за перспективу членства в ЄС

Також Україна вдячна ЄС за підтримку ініціатив з надання Україні фінансової допомоги

МЗС України дякує Європарламенту за перспективу членства в ЄС
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ вітає чітку позицію Європейського парламенту щодо перспективи членства України в Європейському Союзі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Сподіваємося, що зафіксована в резолюції чітка позиція Європарламенту щодо перспективи членства України в Європейському Союзі відповідно до статті 49 Договору про ЄС буде незабаром підтримана відповідним рішенням Ради ЄС", - сказано в повідомленні.

У МЗС зазначають, що ключові елементи резолюції збігаються з пріоритетами нової української влади.

"Ми також вдячні Європарламенту за рішучу підтримку ініціатив з надання Україні як невідкладної, так і довгострокової фінансової допомоги з боку ЄС та інших міжнародних партнерів", - йдеться в офіційній заяві.

Крім того, в МЗС вітають заяву міністрів оборони держав-членів НАТО з Україною, оприлюднену за результатами засідання Північноатлантичної ради НАТО 26 лютого.

Нагадаємо, 27 лютого Європарламент у своїй резолюції закликав Україну провести реформи системи правосуддя і електоральної системи для виконання умов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Як відомо, 21 листопада Кабінет Міністрів на чолі з Миколою Азаровим прийняв рішення про відмову від підписання угоди. Президент Віктор Янукович пояснив таке рішення дуже сильним тиском російської сторони.

Після цього європейські чиновники неодноразово заявляли, що пропозиція про підписання Угоди про асоціацію із зоною вільної торгівлі між ЄС і Україною залишається на столі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram