ГоловнаПолітика

США не вважають Януковича президентом

Його легітимність підірвала його "втеча" з Києва

США не вважають Януковича президентом
Фото: ria.ru

США більше не вважають Віктора Януковича главою української держави.

Про це заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Він відмовився від виконання своїх обов'язків, зібравши речі й покинувши Київ, і такі дії підірвали його легітимність", - сказав Карні.

Спікер Білого дому також нагадав, що раніше США вже заявили про підтримку рішень Верховної Ради щодо призначення виконуючого обов'язки глави Української держави і формування нового уряду країни.

"Український парламент виконав свої обов'язки щодо свого народу, сформувавши уряд, який зможе взятися за вирішення складних економічних і політичних проблем, що стоять перед країною, в період до президентських виборів, запланованих на 25 травня", - сказав прес-секретар Білого дому.

Карні висловив сподівання, що новий уряд у Києві "зможе об'єднати український народ і відновити лад і стабільність у своїй країні".

Раніше російські ЗМІ поширили заяву Віктора Януковича, в якій він назвав себе законним президентом України і попросив владу Росії забезпечити йому захист.

Нагадаємо, зміна влади відбулася в Україні 22 лютого, коли Верховна Рада відсторонила Януковича від влади, змінила Конституцію і поклала виконання обов'язків президента на спікера Олександра Турчинова.

Позачергові президентські вибори призначені на 25 травня. В Україні Януковича оголошено в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram