ГоловнаПолітика

Турчинов доручив терміново підготувати новий закон про мови

В.о президента запевнив, що в ньому врахують інтереси Сходу і Заходу України

Турчинов доручив терміново підготувати новий закон про мови
Фото: EPA/UPG

Голова Верховної Ради, виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов доручив створити робочу групу для "термінової підготовки нового закону "Про мову".

"Законопроект має бути розроблений терміново, враховуючи ті спекуляції, які відбуваються сьогодні навколо цього питання", - зазначив Турчинов, повідомляє УНІАН.

У його розпорядженні йдеться про створення Робочої групи, до якої мають увійти мовознавці, філологи та фахівці з соціальних питань.

"Новий закон" Про мову ", який необхідно розробити терміново, на відміну від попереднього, буде повністю збалансованим. У ньому будуть враховані інтереси Сходу і Заходу України, всіх етнічних груп і національних меншин", - запевнив Турчинов.

Нагадаємо, 10 серпня минулого року в Україні набув чинності закон "Про основи державної мовної політики", який передбачає, що в 13 регіонах України російська мова отримує статус регіональної, який практично прирівнює її до державної.

23 лютого 2014 року Верховна Рада визнала таким, що втратив чинність закон 2012 року про засади державної мовної політики. Ініційований Партією регіонів закон передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність представників нацменшин перевищує 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram