ГоловнаПолітика

ЄС не поставить українців перед вибором між Європою та РФ, - Кемерон

Євросоюз зацікавлений в єдиній демократичній Україні

ЄС не поставить українців перед вибором між Європою та РФ, - Кемерон

Євросоюз не поставить українців перед вибором між Європою і Росією і зацікавлений, щоб Україна підтримувала тісні зв'язки зі всіма сусідами.

Про це заявив прем'єр Великобританії Девід Кемерон на прес-конференції після переговорів із канцлером ФРГ Ангелою Меркель в Лондоні, повідомляє РИА Новости.

"Якщо народ України зрозуміє, що йому ближче Європа, то ми це привітаємо і розширимо торговельні та інші зв'язки. Але ми не змусимо українців робити вибір - Росія чи Європа. В наших інтересах - розвиток сильної України, яка б процвітала і підтримувала дружні відносини з усіма сусідами, зокрема з Росією", - сказав Кемерон.

За його словами, Євросоюз не залишиться осторонь від подій в Україні.

"Ми маємо працювати над ситуацією разом з іншими членами Європейського союзу. Ми зацікавлені в єдиній демократичній Україні і ми підтримуємо прагнення народу України жити в демократичній країні, вільній від корупції", - сказав прем'єр.

Меркель підкреслила важливість збереження територіальної цілісності України і стабільності в країні. Канцлер також підтвердила, що влада Євросоюзу готова працювати з новим українським урядом.

Нагадаємо, сьогодні Європарламент ухвалив резолюцію, в якій мова йде про те, що Україна має право стати повноправним членом Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram