ГоловнаПолітика

Європарламент закликав ввести санкції проти Януковича та соратників

Депутати закликали українську владу негайно розпочати справді незалежне розслідування

Європарламент закликав ввести санкції проти Януковича та соратників

Європейський парламент закликав ввести точкові санкції проти колишніх українських чиновників, підозрюваних у відмиванні грошей, вкрадених в Україні.

Про це йдеться в ухваленій сьогодні резолюції Європарламенту, повідомляє ЄС-плюс.

"За" проголосували більшість депутатів, голосування проводилося шляхом підняття рук.

У пункті 5 резолюції також міститься заклик до країн-членів ЄС використати своє законодавство щодо боротьби з відмиванням брудних грошей з метою забезпечення "повернення вкрадених активів".

"Європарламент закликає до розслідування масового привласнення державних фондів і активів соратниками і "сім'єю" усунутого президента Януковича, до замороження всіх їх активів до роз'яснення, яким чином їх придбали та, в разі доведення крадіжки, до повернення таких активів урядами країн-членів", - написано в резолюції.

Депутати закликали українську владу негайно розпочати справді незалежне розслідування, за результатами якого, на їх думку, санкції ЄС проти колишніх українських чиновників, можуть скасувати.

Нагадаємо, зміна влади відбулася в Україні 22 лютого, коли Верховна Рада усунула Януковича від влади, змінила Конституцію і поклала виконання обов'язків президента на спікера Олександра Турчинова. Позачергові президентські вибори призначено на 25 травня. В Україні Януковича оголосили в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram