ГоловнаПолітика

Європарламент стурбований подіями в Криму

ЄП повністю підтримує територіальну цілісність України

Європарламент стурбований подіями в Криму

Європейський парламент повністю підтримує територіальну цілісність України і стурбовано стежить за подіями в Криму.

Таку заяву зробив президент ЄП Мартін Шульц щодо подій, що відбуваються в Україні.

"Я вітаю резолюцію щодо ситуації в Україні, яку ухвалив сьогодні Європейський парламент. Вона посилає потужний сигнал підтримки Європейського Союзу на адресу українського народу в цей історичний момент для України. Європейський парламент підтримує європейську перспективу для України, надання короткої і довгострокової фінансової допомоги, щоб допомогти Україні уникнути економічного колапсу", - заявив Шульц, слова якого передає прес-служба євродипломата.

За його словами, сьогодні українцям треба зосередитися на примиренні, а не на помсті і відплаті. Але при цьому Шульц акцентував на тому, що винні у порушенні прав людини мають бути покарані.

"Євросоюз має діяти оперативно, щоб забезпечити введення фінансових і візових санкцій для окремих осіб. ЄС не може стати гаванню для осіб, які застосовували насильство проти мирних демонстрантів, що викликало так багато трагічних смертей", - додав Шульц.

Також він зазначив, що вітає затвердження Верховною Радою

нового складу Кабінету Міністрів під керівництвом Арсенія Яценюка.

"Я бажаю йому і всій команді удачі в дуже складний період випробувань на шляху впровадження непопулярних, але необхідних заходів жорсткої економії та здійснення глибоких і всебічних реформ. Ми готові допомогти на шляху реформ і підписати Угоду про асоціацію з Україною, як тільки новий уряд готовий це зробити ",-резюмував Шульц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram