ГоловнаЕкономікаФінанси

Уряд Яценюка продовжить переговори про російський кредит

Міністр фінансів хоче знати вимоги і претензії російської сторони

Уряд Яценюка продовжить переговори про російський кредит
Александр Шлапак
Фото: revisor.od.ua

Новий уряд України на чолі з Арсенієм Яценюком сподівається на продовження російської кредитної лінії, сказав сьогодні міністр фінансів Олександр Шлапак.

"Безумовно, ми з Росією також проведемо переговори з приводу продовження кредитної лінії. Можливо, навіть наступного тижня спробуємо поговорити з росіянами, для того щоб уже новий уряд зміг почути, можливо, якісь претензії, можливо, вимоги російської сторони щодо того, що саме вони бажають отримати для продовження нашої співпраці", - сказав він журналістам.

Міністр зазначив, що мова йде як про бюджетну підтримку, так і про співробітництво у газовій сфері.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року президенти Росії, Володимир Путін, та України, Віктор Янукович, домовилися про надання російською стороною Україні кредитів на $15 млрд. До кінця минулого року надано перший транш на $3 млрд. Другий транш на $2 млрд готувався на минулий тиждень, проте у зв'язку з загостренням політичної кризи в Україні його відклали.

Пізніше в Росії сказали, що зачекають із наданням нових траншів, поки в Україні не сформується новий уряд. Нового прем'єра України призначили 27 лютого. Ним став лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, який у різний час обіймав посади голови Нацбанку, спікера Ради, міністрів економіки і закордонних справ.

Віддавати російський кредит необхідно наприкінці 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram