ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна розраховує щонайменше на $15 млрд від МВФ

Місія фонду має приїхати вже наступного тижня

Україна розраховує щонайменше на $15 млрд від МВФ
Фото: obozrevatel.com

Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду $15 млрд в рамках нової кредитної програми.

Про це заявив новий міністр фінансів Олександр Шлапак журналістам.

"Це буде нова програма. Що стосується суми, то ми проситимемо, як мінімум, 15 мільярдів, а там вже будемо розмовляти з ними", - сказав чиновник.

Він повідомив, що безпосередня робота в цьому напрямку почнеться вже наступного тижня з приїздом місії фонду.

"Ми вже сьогодні підписали лист із проханням до Міжнародного валютного фонду направити місію. Сподіваюся, що наступного тижня місія буде вже тут", - сказав міністр. Шлапак додав, що для переговорів із МВФ необхідно переглянути бюджет і привести його до реальних макроекономічних показників. Зараз експерти працюють над цим питанням.

Нагадаємо, термін попередньої програми закінчився наприкінці 2012 року. За цим договором країна отримала лише два кредитні транші на $3,4 млрд із запланованих $14,3 млрд. Потім фінансування заморозили через невиконання вимог фонду - підвищення тарифів на газ для населення, консервативної бюджетної політики та переходу до гнучкого валютного курсу.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк напередодні голосування за свою кандидатуру заявив, що готовий проводити непопулярні реформи, і оголосив про початок найжорсткішої економії бюджетних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram